Пускаме тото вече и онлайн, а скоро и в пощите

Пускаме тото вече и онлайн, а скоро и в пощите | StandartNews.com

София. Българският спортен тотализатор (БСТ) стартира официално от днес приемането на залози за участие в игрите си чрез интернет. Министърът на младежта и спорта проф. д.ф.н. Мариана Георгиева попълни първия виртуален фиш и направи първия залог в играта ТОТО 2 - 6 от 49 (на снимката). Пълните правила за участие в игрите, редът за регистрация за извършване на залог онлайн, условията за получаване на печалби вече са на интернет страницата на БСТ www.toto.bg
На 20.12.2013 г. Държавната комисия по хазарта издаде лицензи за онлайн залагания за всички разновидности на игрите на ТОТО 1 и ТОТО 2, организирани от БСТ.

Междувременно стана ясно, че феновете на тотото ще може до месец да пускат фишове и в пощенските станции. Там от БСТ ще започнат да предлагат услугите си. Новината за това съобщи заместник-министърът на транспорта Георги Тодоров, след днешното подписване на договор за сътрудничество между двете предприятия.

Според Тодоров фишовете ще са обработват с помощта на терминали, инсталирани на гишетата на "Български пощи". В 246 станции не само ще приемат талоните, на и ще изплащат печалби до 200 лева. Над 500 служители на Български пощи ще бъдат обучени да приемат фишове и талони.

Въвеждането на нови дейности е в изпълнение на програмата за финансово стабилизиране на "Български пощи", заяви Георги Тодоров

Заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев заяви, че договорът ще има положителен финансов ефект както върху Българския спортен тотализатор, тъй като ще се повиши продажбата на фишове, така и за пощите, които ще получават комисионна от тази дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай