Пускаха хвърчила в подкрепа на недоносени бебета

Пускаха хвърчила в подкрепа на недоносени бебета | StandartNews.com

С пускане на хвърчила и разходки с коне се забавляваха вчера малки и големи на Международния ден на детето на голямата поляна в Южния парк в столицата. Игрите и забавленията бяха част от благотворителната акция на Йорданка Янакиева в подкрепа на кампанията "Повече българчета за България" на радио Витоша и Фондация "Нашите недоносени деца".

Хлапетата рисуваха върху бели хвърчила, които после пуснаха в небето заедно с родителите си в подкрепа на благородната кауза. За продажба бяха пуснати 300 хвърчила, всяко по 15 лв. Инициативата подкрепи Националната асоциация по коневъдство, като предостави две кончета за забава на малчуганите. Родителите имаха възможността да подарят за празника разходка с кон на хлапетата си срещу символичната сума от 2 лв. и така да допринесат за каузата. В рамките на събитието беше организиран и благотворителен базар за ръчно изработени творби. Посетителите можеха да закупят картини и миниатюри, за да подкрепят каузата. "Радваме се на огромен интерес от страна на деца и родители. Досега сме продали много хвърчила. Надявам се само от тяхната продажба да съберем 4500 лв. Отделно от базара, продажбата на картини и разходките с конете се надявам да съберем не по-малко от 8000 лв. в подкрепа на недоносените бебета", каза за "Стандарт" Йорданка Янакиева.

Тя посочи, че 100% от набраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на Фондация "Нашите недоносени деца" за закупуване на апаратура за неонатологичните отделения в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен. Нужни са термолегла, монитори за проследяване на основните жизнени параметри, инфузионни помпи, пулсикометри, кислородни маски и инхалатори. "Във всеки от нас има добро и всеки може да даде частица добро. Просто трябва да погледнем този до нас, който има нужда от подкрепа, без значение дали е дете или възрастен. Нека помогнем и да си подадем ръка!", призова Янакиева, която е административен организатор в столична болница и от години подкрепя различни благородни инициативи. За да подкрепите каузата, може да изпратите смс на 17 777 с текст DMS BEBE или да помогнете с директен превод:

Фондация "Нашите недоносени деца"
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай