Психично болен се барикадира в дома си в столицата (ОБЗОР)

Психично болен се барикадира в дома си в столицата (ОБЗОР) | StandartNews.com

София. Край на драмата с психично болния мъж в кв. „Горна баня". Операцията по обезвреждането на 35-годишния мъж от полицията протече цяла нощ. Малко след 06, 30 часа той е скочил от покрива на къщата му върху такъв на съседна сграда.

Мъжът е изнесен на носилка и е откаран в болница. Има охлузвания и най-вероятно счупване на двата глезена, съобщи Нова тв. Той е контактен, падайки от единия покрив върху другия се е претърколил върху мрежа, която е била разпъната отдолу.

Припомняме, че малко след 19.30 часа в четвъртък бе подаден сигнал за случилото се на телефон 112. Тогава мъжът започнал да стреля с газов пистолет, пригоден да стреля със сачми. Неговото поведение било предизвикано от конфликт със съседите, пречило му дърво и отделно се скарал с баща си.

Снощи спецполицаи обградиха къщата на психично болния, а баща му им е сътрудничил с информация. Един полицай е бил ранен леко със съчма, след като Лъчезар започнал да стреля по всичко, в следствие на което стъклопакетът на съседната къща е счупен.

Малко преди 3.00 часа мъжът се покатерил на покрива, развявайки бяла тениска с българското знаме на нея. Той викал "Да живее България".

От МВР съобщават, че мъжът е освидетелстван и от пет години е на хапчета, защото е имал шизофрения. Последният ден обаче той не ги е пил, сочи информация на баща му.

До момента Лъчезар не е имал пререкания с хората, живеещи в околните къщи, съобщават съседи пред Нова тв. Те знаят, че е имал някакъв проблем със съседната къща, която е била много близо до неговата и самото отстояние не му харесвало.

Оръжието, с което е стрелял, е незаконно притежавано, показва информация на полицията. Не е ясно как се е сдобил с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай