Неделя,

Проверяват камиони със зарзават на Кулата

От: Администратор -
849
Проверяват камиони със зарзават на Кулата
A
A
A

Инспектори от Българската агенция по безопасност нахраните извършиха проверка на внасяните в страната през ГКПП – Кулата - Промахон пресни плодове и зеленчуци. Акцията стартира в 11,00 часа в петък и е част от започналите по-рано проверки на земеделската продукция, която влиза през българо-гръцката и българо-македонската граници.

Началникът на отдел „Растителна защита" в ОДБХ – Благоевград Пламен Солачки заяви, че целта е да се предотврати внасянето на некачествени плодове и зеленчуци, които не отговарят на стандартите. В резултат на блокадите по българо-гръцката граница, които продължиха повече от месец, е възможно през границата ни да преминат и застояли некачествени продукти.

Само за 4 дни през изминалата седмица инспекторите на Агенцията са извършили внезапни проверки на пазари, борси, тържища, складове за търговия на едро и търговски вериги. В резултат на инспекциите са бракувани и унищожени 19 тона развалени плодове и зеленчуци, с което не бе допуснато некачествена стока да бъде консумирана от българския потребител.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички