Проверяват камиони със зарзават на Кулата

Проверяват камиони със зарзават на Кулата | StandartNews.com

Инспектори от Българската агенция по безопасност нахраните извършиха проверка на внасяните в страната през ГКПП – Кулата - Промахон пресни плодове и зеленчуци. Акцията стартира в 11,00 часа в петък и е част от започналите по-рано проверки на земеделската продукция, която влиза през българо-гръцката и българо-македонската граници.

Началникът на отдел „Растителна защита" в ОДБХ – Благоевград Пламен Солачки заяви, че целта е да се предотврати внасянето на некачествени плодове и зеленчуци, които не отговарят на стандартите. В резултат на блокадите по българо-гръцката граница, които продължиха повече от месец, е възможно през границата ни да преминат и застояли некачествени продукти.

Само за 4 дни през изминалата седмица инспекторите на Агенцията са извършили внезапни проверки на пазари, борси, тържища, складове за търговия на едро и търговски вериги. В резултат на инспекциите са бракувани и унищожени 19 тона развалени плодове и зеленчуци, с което не бе допуснато некачествена стока да бъде консумирана от българския потребител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай