Протестната вълна Дансwithme по света

Протестната вълна Дансwithme по света | StandartNews.com

Протести в подкрепата на протестиращите в България се проведоха вчера 15/09/2013 в три големи града по света: Мюнхен, Торонто и Сидни.

Мюнхен 15/09/2013

Вторият протест след лятната пауза в Мюнхен не беше така многоброен, както тези преди нея. Оформя се ядро от активни български граждани, които желаят промяна в политическото статукво в България и истински прозрачност, отговорност и морал в политическия живот, които са готови да се ангажират дългосрочно. Въпреки намаляващата активност, участниците остават оптимисти както по отношение на краткосрочната цел на своя протест, така и на дългосрочните цели. Обсъждаха се нови начини на гражданско въздействие върху компрометиралото се правителство с цел по-конкретни и целенасочени стъпки в координация с всички местни структури на протеста, както в чужбина, така и в България. Бентът е отприщен. Всичко е въпрос на време. Дерзайте, г-да и дами управляващи!

Сидни 15/09/2013

Българите в Сидни се събраха за девети пореден път на стълбите на Операта в подкрепа на протестиращите в България срещу управлението на коалицията БСП, ДПС и Атака. Подчертан бе фактът, че ДПС участва в почти всички правителства до сега, без да е допринесла за реална промяна в държавата. Осъдена бе завоалираната политика на гореспоменатата партия и безпрецедентото в световен мащаб коалиране на партии с коренно противоположни платформи и електорат, което не отговаря на исканията на българския народ за прозрачност и честност в политиката. Участниците изразиха недоволство от продължаващите гафове на министър председателя Орешарски в страната и чужбина и обвързването на икономиката на България с Русия. Обсъдено бе интервюто на посланика на Обединеното Кралство, Джонатън Алан, в което бяха посочени конкретни примери за непрозрачност в политиката, като назначаването на Пеевски на отговорен държавен пост и проблема със законността в страната. Всички присъстващи потвърдиха готовността си да продължат протеста до оставка на "корумпираното правителство" на Орешарски и отново изразиха желание за трайни демократични промени в България.

Торонто 15/09/2013

За пореден ден протестиращите в Торонто се събраха на протест срещу кабинета на Орешарски. След двучасов протест пред оживената част на старото кметство на Торонто протестиращите се разотидоха с обещание за по-масов протест на 22 Септември по случай деня на независимостта. Чужди медии снимаха протестиращите и обещаха присъствие за следващият протест. Случайно преминаващи хора разпитваха протестиращите и правеха снимки с тях. Поздрави от Торонто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай