Протестиращите се разминаха с Бинев

Протестиращите се разминаха с Бинев | StandartNews.com

Десетки културни дейци се събраха днес в градинката пред "Кристал", за да изразят недоволството си от председателството на депутата Слави Бинев на комисията по култура. Но не приеха поканата му да разговарят с него в сградата на Народното събрание в бившия партиен дом.

Режисьорът Александър Морфов бе категоричен, че няма общи теми, които да обсъжда със Слави Бинев. И актьорите и интелектуалците се отправиха към сградата на парламента на пл. "Народно събрание" с искания за оставката на Бинев от поста. В късния следобед вицепремиерът по европейските въпроси Меглена Кунева публикува във Фейсбук следния коментар: "При толкова остро недоволство на гилдията, при това на нейни ключови фигури, с толкова ясна позиция, нормалното решение е г-н Бинев да се оттегли сам".

"Така ще запази и авторитета на политическата сила, която представлява", казва Кунева и завършва с "Успех!". Протестът е срещу, ясно е, че се търси акцент с мен, коментира пред "Стандарт" Бинев. И още: "Хората от културата трябва да демонстрират диалог и да разберат, че съм не само на тяхна страна, но и на страната на тези, които идват след тях".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай