Протестиращите излизат на манифестация

БСП се събира на Братската могила

Протестиращите излизат на манифестация | StandartNews.com

София. Недоволните от управлението на правителството на Пламен Орешарски организират във Фейсбук пародийна манифестация за 9 септември. Бунтарите се събират от 19 ч пред бившия мавзолей на Георги Димитров, за да "покажат приликите с онзи режим преди 1989-а". БСП пък традиционно организира честване на Братската могила в Борисовата градина в столицата от 11,00 ч. Социалистите в цялата страна ще отбележат годишнината.

Опонентите им пък призовават в социалната мрежа да се носят ликовете на Димитров, Благоев, Живков, Ленин, Сталин, Маркс и Енгелс, каскети, сини работнически престилки и други облекла, характеризиращи "онова" време.

Деветосептемврийският протест е 88-ият от началото на бунта срещу кабинета "Орешарски". Източници на "Стандарт" довериха, че подобна творческа самодейност ще има и по повод 11 септември, а реални действия срещу Народното събрание се очакват на 22 септември. Част от недоволните обаче се разграничиха от действията при "Голямото посрещане" на 4 септември, тъй като протестът се политизира и в редиците на бунтарите се появиха симпатизанти на ГЕРБ и десните партии, които са извън парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай