Протестиращи искат президентът да си ходи

Протестиращи искат президентът да си ходи | StandartNews.com

София. Протестиращи, които до сега са подкрепяли кабинета Орешарски, искат президентът Росен Плевнелиев да си ходи. Днес от 12 до 14 часа те се събират на шадравана пред президентството, за да изразят позицията си.

"Очакваме самият президент да подаде оставка поради следната причина - той заяви, че правителството трябва да подаде оставка заради 10 000 протестиращи в центъра на София, но в подписката за неговата оставка са се подписали вече много повече хора и съгласно собствената му логика е логично той да подаде оставка", заяви пред БНР организаторът на събитието Боян Балев.

"Аз и хората, които ще участваме в протеста, смятаме, че Росен Плевнелиев за пореден път принизи президентската институция, мотивирайки ветото си върху бюджета с преразказ на партийните позиции на ГЕРБ и на Реформаторския блок на Иван Костов", посочи Балев.

Според него президентът иска да възроди политическото напрежение, което стихва в последните два месеца, и иска "да задълбочи разделението в българското общество, да задълбочи политическата криза, да има предсрочни избори, той отново да назначава служебно правителство и отново да се опитва, както през май месец, да манипулира изборните резултати в полза на ГЕРБ и другите десни формации".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай