Протест след "уволнението" на Орешарски

Протест след "уволнението" на Орешарски | StandartNews.com

София. 106-ият поред антиправителствен протест огласи столицата само часове след като се разнесе мълва из социалните медии, че премиерът Пламен Орешарски е подал оставка. Идеята на инициаторите на акцията е "колкото по-масово е, толкова по-достоверно изглежда".

Фейсбук и Туитър се изпълниха с коментари: "Правителството се сдаде!", "Ексклузивно: Пламен Орешарски слезе на пл. Независимост без охрана!!!", "Вярно ли правителството на Орешарски е подало оставка?".

Министър председателят обаче прие лаконично инициативата и заяви, че "очевидно чувството за хумор на някои медии или коментатори е в по-широки граници през последните седмици".

Във Враца пък лидерът на БСП Сергей Станишев изказа амибицията това правителството да изкара своя пълен мандат и не пожела да коментира повече инициативата за оставка.

Насред цялата акция протестиращите не изневериха на себе си и отново изпълниха площад "Независимост". Чуваха се тъпани и скандирания, а българските знамена в ръцете на активистите се развяват вече четири месеца. Протестиращите отново блокираха едни от възловите кръстовища в центъра на столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай