Пропадна пътят край Рилския манастир

Пропадна пътят край Рилския манастир | StandartNews.com

Пропадна пътят, водещ от Рилския манастир за гроба на Свети Иван Рилски - небесният покровител на България, и Кирилова поляна, съобщава БГНЕС. Пропадането е на 300 метра след Светата Рилска обител.

В началото на празничните дни се е срутила подпорната стена от камъни и банкета е пропаднал. Засегната от срутването е и част от дясната пътна лента. Компрометираният участък е сигнализиран с пътни знаци, движението се извършва само в лявата лента. Като предпазна мярка са изсипани и няколко кубика пръст.

Срутили са се около 3 метра от дългата 20-на метра зидана каменна стена. Камъните са се изсипали по стръмния склон към река Рилска. В участъка на скъсването на подпорната стена пътят и без това е тесен, едва се разминават два автомобила. Той води от Рилския манастир към гроба на Свети Иван Рилски и Кирилова поляна. При нея асфалтът свършва, пътят след това е от макадам и води към Тиха Рила и хижа Рибни езера. За пътя до Рилския манастир и Кирилова поляна се изисква винетка. Ремонтът ще бъде сложен и ще бъде факт най-вероятно напролет с оглед на идващата зима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай