Прокурорите броят бюлетина по бюлетина

Цацаров слага под лупа печатницата в Костинброд

Прокурорите броят бюлетина по бюлетина | StandartNews.com

София. От днес започва детайлен оглед на фалшивите бюлетини, открити в печатницата в Костинброд. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.

„Това означава оглед бюлетина по бюлетина, след това подреждането им по избирателни райони, за да може да бъде установено кои бюлетини са годни, да могат да бъдат установени районите, за които те са били предназначени и точният им брой", обясни Цацаров.

„По всяко дело работят наблюдаващи прокурори, главният прокурор не е най-отговорният прокурор в републиката, а трябва да се съобрази с това, което предлагат хората, работещи по конкретно дело, нека им дадем възможност да си свършат работата", допълни той.

По отношение на това дали служебният премиер Марин Райков ще бъде разпитван по случая с бюлетините в Костинброд, главният прокурор обясни,че се е наложило да опровергае информацията, че Райков ще бъде разпитван. „Не можем да очакваме, че служебният премиер едва ли не ще дежури в печатницата", коментира обвинител номер 1.

Днес от 13 ч. служебният премиер Марин Райков ще оповести резултатите от проверката за къртицата в ДАНС и течът на информация от службата.

„Прокуратурата е почти привършила своята междинна проверка. Еднопосочни са изводите от проверката на прокуратурата и проверката извършена от самата ДАНС", обясни Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай