Прокуратурата се объркала за САПАРД

Прокуратурата се объркала за САПАРД | StandartNews.com

София. Възможно е прокуратурата да е допуснала грешка по делото за източване на пари по САПАРД. Това каза зам.-главният прокурор Галина Тонева днес.

Марио Николов е главният обвиняем за източването на 7.5 млн. от САПАРД. Делото започна преди 6 години по сигнал на ОЛАФ. Преди няколко дни обаче Софийският апелативен съд оправда подсъдимите.

Не изключвам да има грешка на прокуратурата, но чух, че са събрани и нови доказателства в хода на въззивното производство. Така Тонева коментира решението на съда.

Ден, след като директорът на ОЛАФ Джовани Кеслер заяви, че има нещо притеснително в оправдателните присъди, стана ясно, че обвинението ги е обжалвало пред Върховния касационен съд. След срещата си с вътрешния министър и премиера Кеслер заяви, че недоумява как е възможно при едни и същи доказателства да има осъдителни присъди за германските участници в аферата, а за българските - не.

Директорът на ОЛАФ ни обеща подкрепа от техните експерти по анализите и становищата по делата срещу Марио Николов, каза още Тонева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай