Прогнозата за май. Симеон Матев с голяма новина за Гергьовден

Как ще бъде времето за празниците

Прогнозата за май. Симеон Матев с голяма новина за Гергьовден | StandartNews.com

Очаква ни променливо време, но на 6-ти май дъждът е по-вероятно да ни размине. Това прогнозира климатологът Симеон Матев пред Телеграф.

" Май ще продължи колебливата тенденция на март и април, т.е. очаква ни често променливо време - със смяна на слънчеви и топли дни с хладни и дъждовни такива.

Това лице на май ще го видим още в самото му начало. Месецът ще започне с температури малко под климатичните норми.

След кратко подобрение през периода 7-9 май в началото на второто десетдневие отново има голяма вероятност за следобедни превалявания и прегърмявания, но температурите вече ще са по-близко до обичайните, което означава максимални стойности от порядъка на 19-24 градуса.

Чисто теоретично, ако трябва да говорим, по-стабилно е времето между 15 и 20 май. Тогава температурите често достигат и надхвърлят 20 - 25 градуса.

Последната четвъртина на месеца или от 22-ри до края на май обикновено над страната се създават условия за краткотрайни валежи, придружени от гръмотевични бури и особено интензивни са тези валежи около абитуриентските празници, не само за да развалят празника им, а по-скоро за да им върви по вода в живота.", каза Матев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай