Проф. Стойков: Убийството на Антов е истински шок

Проф. Стойков: Убийството на Антов е истински шок | StandartNews.com

Убийството на Александър Антов предизвиква истински шок! Модна къща „Агресия", на която той е собственик, е сред най-успелите български компании в сферата на модния дизайн и модния бизнес. Това коментира пред бТВ модният експерт проф. Любомир Стойков по повод новината за убийството в Бистрица. 

"За своите изключително високи професионални постижения модна къща "Агресия" е два пъти носител на Златна игла - най-голямата награда за мода у нас. В модния бизнес г-н Антов държеше много на няколко неща: прилагането на високите и най-новите производствени технологии; ултимативното качество на материите (познавачите добре знаят, че „Агресия" в луксозния си сектор използваше най-скъпите и висококачествени платове на Дормьой, Дзеня, Черути и др.); утвърждаването на незаменимата роля на мъжкия костюм и партньорството с такива майстори от чуждестранните дизайнери като Карло Кадео и др. Голяма част от българските знаменитости и политици носят дрехите на „Агресия". Модната къща се грижи и за официалните облекла на нашите олимпийски отбори и в този смисъл също достойно ни представя пред света... Тя произвеждаше и произвежда облекла на европейско и световно ниво на такива марки, като: "Пиер Карден", "Луи Феро", "Тед Лапидюс", "Даниел Ещер" и редица други...", обясни Стойков.

"Александър Антов беше далеч от публичността и не обичаше да говори много, но внимателно обмисляше своите думи. Хората, които го познават отблизо ценят не само огромния му професионализъм, но и такива типични за него качества като доброта и скромност. В негово лице българската модна индустрия губи един от най-ярките си представители. Най-дълбоки съболезнования на неговото семейство! Бог да прости Александър Антов!", заключи професор Стойков.

Стандарт научи, че Александър Антов продал завода в столичния квартал "Надежда" още през 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай