Проф. Рачев върза голяма тенекия! Шокираща прогноза

Коя е причината за случая

Проф. Рачев върза голяма тенекия! Шокираща прогноза | StandartNews.com

Получи се конфузна ситуация в родна телевизия, свързана с известен синоптик.

Климатологът проф. Георги Рачев бе големият липсващ в студиото на bTV тази сутрин. Събрали се на сладка раздумка преди сериозните теми, водещите на „Тази сутрин“ установиха, че всъщност един от „колегите“ им липсва.

„Следва едно съобщение: Липсва ли ви някого на диванчето тази сутрин?“, попита Мария Цънцарова.

„По традиция всеки вторник част от нашата компания до 7 часа е и проф. Георги Рачев. Него обаче точно днес го няма. Дали закъснява, или си почива, ще разберем по-късно.

Снимки от Йордания ни е изпратил. Ще го включим на живо от там. Той има щастието да пътешества, въпреки че Йордания и Египет са едни много особени за пътуване места“, добави Цънцарова.

„Професор по удоволствията“, каза още тя, отговаряйки дали климатологът е в Йордания по работа, или просто е отишъл на почивка.

„Кажете му, че е професор по удоволствията, като се включи, ще му хареса“, призова водещите синоптичката Натали Трифонова.

Малко по-късно професорът се включи в предаването и разказа за пътешествието си.

От думите му стана ясно, че въпреки напрежението между Израел и „Хамас“, обстановката в Йордания е спокойна и всички желаещи да посетят страната могат спокойно да го направят. 

В същото време става ясно, че есента няма да бъде скоро такава, каквато я знаем.

И през ноември ще става за плаж по морето. Драстичен спад на температурите не се очаква скоро.

Утре температурата във Варна ще се качи почти до 30 градуса и вероятно ще счупи абсолютните рекорди. Със сигурност това не е никак нормално за края на октомври.

Температурата на морската вода е 21 градуса.

И днес времето в страната продължава да е предимно слънчево, а температурите се приближават към летни.

В сряда се очаква да духа умерен, в източните райони и северно от планините и временно силен юг-югозападен вятър, който ще се проявява и като фьон, предаде Нова Варна.

Температурите ще продължават да се повишат и преобладаващите максимални ще са между 25° и 30°, а минималните – между 12° и 17°. Облачност ще има над крайните западни райони и наветрените склонове на планините. Там на места е възможно да превали слаб дъжд.

В четвъртък ще проникне относително хладен въздух, като температурите слабо ще се понижат. Ще преобладава облачно време и на места ще превали дъжд.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
LAND
преди 6 месеца

Защо са му дали толкова ефирно време? Стреми се да бъде забавен, но не се получава, говори неща на които да се чудиш как да реагираш, да го махнат.

Откажи