Проф. Рачев хвърли бомбата! Какво ни дебне на морето

Което е свързано с края на август

Проф. Рачев хвърли бомбата! Какво ни дебне на морето | StandartNews.com

Топ синоптик разкри за единс стар проблем по нашето море, който очевидно не е решен.

Времето през цялата седмица ще бъде топло, слънчево, в обедните часове горещо и задушно, но сухо, типично за август. Това е прогнозата, която направи климатологът Георги Рачев, пише „Телеграф“. 

Той предупреди, че цяла седмица ни очаква голяма скука, без метеоизненади, като минималните температури ще са между 17-22 градуса.

Ще се спи трудно, тъй като влагата във въздуха е значителна. Максималните температури ще са твърдо между 30-35 градуса, а в низините ще стигат до 37 градуса.

На практика валежи ще липсват, изключително явление ще е да капне някъде някоя капка дъжд, каза Георги Рачев. 

Морето ще бъде перфектно за плаж и къпане. Температурата на водата ще е между  24-25 градуса, но за жалост  със специфичното замърсяване за края на сезона с ешерихия коли, която се дължи на многото туристи, старите пречиствателни станции и нелегалните тръби с фекални води, които отиват в морето, каза той.

Според Георги Рачев максималните температури на морския бряг ще са около 33 градуса, но с висока влажност през нощта. Североизточният вятър ще намалее и вълните през уикенда ще достигат 1 м, но от понеделник  60 см.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай