Продължава ли зимата през март? Прогнозата

Студеното време ще се задържи още

Продължава ли зимата през март? Прогнозата | StandartNews.com

През нощта ще е почти тихо. Сутринта ще бъде с температури около нулата, минималните ще са м/у минус 3° и 2°, в отделни котловинни и малко по-ниски. Преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността, но през втората половина на деня отново ще се заоблачи и в Югозападна България ще превали дъжд, в планинските райони - сняг. В западната половина на Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури - без съществена промяна - м/у 5° и 10°.

С разкъсана облачност ще бъде и по Черноморието. След обяд на отделни места по южното крайбрежие слабо ще превали дъжд. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Облачно и със снеговалежи ще бъде и утре в планините. На повече места ще вали в Рило-Родопската област.

Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозапад. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите е висока.

По-студено от обичайното за март ще се задържи и у нас в близките дни, с минимални темп. от минус 4° до 1° и максимални - между 2° и 7°. Ще преобладава облачно време, с валежи предимно от сняг, на повече места и повече по количество в събота и неделя в Южна България, а във вторник и сряда - в централната част от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай