Продължава ли фалшивата зима у нас?

Динамично време в следващите дни

Продължава ли фалшивата зима у нас? | StandartNews.com

В тон с очакванията на прогнозите от последните дни, почти  никъде в равнинната част на страната, освен на места в Предбалкана и високите места на северозапад няма снежна покривка.

До довечера ще остане облачно. Слаб сняг ще превалява в централните южни райони около Родопите, както и в Странджа. Температурите след обяд ще достигнат стойности от около нула до 3 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна. Разкъсвания и намаления ще има след полунощ над североизточните части на страната. В Източна България все още ще духа умерен и временно силен североизточен вятър.

Сняг ще превалява над Родопите, като до сутринта и там валежите ще спират в повечето места.

Минималните температури ще са от минус 6 до минус 1.

През деня облачността ще бъде променлива, по-значителна над северозападните райони, почти без валежи. В Източна България ще остане ветровито.

Ще бъде студено, с максимални температури от минус 3 до плюс 2 градуса.

Студено, с температури близки до нормалните за януари ще остане времето в четвъртък. Минималните стойности ще са от около минус 10 до минус 5 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна - около нула градуса. 

В петък минималните стойности ще са с няколко градуса по-високи от тези в четвъртък, а дневните в повечето места ще са от 3 до 8 градуса.

В събота минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3, а дневните от 3 до 9 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай