Вторник,

Продават остров, изгубен на покер

От: Стандарт -
616
Продават остров, изгубен на покер
A
A
A

На пазара вече се предлага напълно обслужван частен остров от южния Голям бариерен риф в Австралия - точно навреме за онези, които търсят място за изолация по време на пандемията от CОVID-19. Това е първият австралийски остров "повече от въглеродно неутрален" - компенсиращ 150% от годишните си емисии на парникови газове – и с един от най-стабилните хотели в страната. Тиквеният остров разполага с пет самостоятелни плажни къщички, в които може да спят до 34 гости. Разположен е на 14 километра или 30 минути с лодка край бреговете на Куинсланд, върви с частен плаж, залив, пълен с пресни стриди, и самостоятелен курорт с възобновяеми енергийни източници.

В момента островът е собственост на Уейн и Лорт Румбъл, чрез тяхната компания Sojourn Retreats. Фамилията Румбъл купува острова през 2003 г. за 1,31 милиона австралийски долара.

"Това е идеалното място за прекарване на блокирането по време на пандемията", казва двойката. "Усамотено е, частно и въпреки това имате пълна свобода да се движите, да сте навън. Децата ни играеха на детската площадка, на плажа и животът просто беше съвсем нормален, докато не включихме новините."

Той е регистриран на пазара за 25 милиона австралийски долара (17 милиона щатски долара).

Преди 1961 г. островът е бил ферма за стриди, която е принадлежала на човек на име Снайгър Финдли.

"Роджър и Мерл Мейсън се влюбили в Тиквения остров, но Снайгър не искал да го продаде. Така че, когато Роджър предизвикал Снайгер за игра на покер, той казал, че ако спечели, Снайгър, ще трябва да продаде острова на Роджър. Роджър спечелил и купил острова за 60 паунда", казват Румбъл.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички