Продават остров, изгубен на покер

Тиквеният остров отначало бил ферма за стриди

Продават остров, изгубен на покер | StandartNews.com

На пазара вече се предлага напълно обслужван частен остров от южния Голям бариерен риф в Австралия - точно навреме за онези, които търсят място за изолация по време на пандемията от CОVID-19. Това е първият австралийски остров "повече от въглеродно неутрален" - компенсиращ 150% от годишните си емисии на парникови газове – и с един от най-стабилните хотели в страната. Тиквеният остров разполага с пет самостоятелни плажни къщички, в които може да спят до 34 гости. Разположен е на 14 километра или 30 минути с лодка край бреговете на Куинсланд, върви с частен плаж, залив, пълен с пресни стриди, и самостоятелен курорт с възобновяеми енергийни източници.

В момента островът е собственост на Уейн и Лорт Румбъл, чрез тяхната компания Sojourn Retreats. Фамилията Румбъл купува острова през 2003 г. за 1,31 милиона австралийски долара.

"Това е идеалното място за прекарване на блокирането по време на пандемията", казва двойката. "Усамотено е, частно и въпреки това имате пълна свобода да се движите, да сте навън. Децата ни играеха на детската площадка, на плажа и животът просто беше съвсем нормален, докато не включихме новините."

Той е регистриран на пазара за 25 милиона австралийски долара (17 милиона щатски долара).

Преди 1961 г. островът е бил ферма за стриди, която е принадлежала на човек на име Снайгър Финдли.

"Роджър и Мерл Мейсън се влюбили в Тиквения остров, но Снайгър не искал да го продаде. Така че, когато Роджър предизвикал Снайгер за игра на покер, той казал, че ако спечели, Снайгър, ще трябва да продаде острова на Роджър. Роджър спечелил и купил острова за 60 паунда", казват Румбъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай