Продават ергенското свърталище на Кенеди

Всеки богат фен на 35-ия президент на САЩ може да купи къщата за 4 милиона и половина

Продават ергенското свърталище на Кенеди | StandartNews.com

Ергенската резиденция на Джон Кенеди в Джорджтаун - най-изискания и тузарски квартал на Вашингтон - е обявена за продажба. Всеки богат поклонник на 35-ия президент на САЩ може да се сдобие с елегантното жилище срещу  4,674 милиона долара.  В къщата, строена през XIX век, бъдещият лидер на Америка живее със сестра си Юнис от 1949-а до 1951-а година – тогава като отличник в Демократическата партия той представя щата Бостън в Конгреса и твори бърза и успешна политическа кариера.     

Три спални в пастелни цветове, две огромни бани, гостна, която може да побере сериозен брой хора на коктейл или на вечеря, тераса с панорама – всичко е красиво и изискано, коментират медии отвъд океана. Стилът е неокласически – типичен за най-заможните от американската буржоазия: високи тавани, дървена стълба, арки, подове от мрамор.  Интериорът, разбира се, е модернизиран – и то не от когото и да било, а от известният архитекст Ричард Фостер. Библиотеката е останала в напълно оригиналния си вид, както и камината.

Неотдавна за продажба беше обявено и имението на Джаки Кенеди в Мартас Винярд. Бившата първа дама на САЩ работи заедно с архитекта Хю Джейкъбсън на резиденцията, която се разпростира върху 280 квадратни метра.  Дъщеря й Каролайн коментира: „Преди 40 години майка ми се влюби в Мартас Винярд.  Имението Red Gate Farm отразява нейния романтичен и авантюристичен дух“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай