Продавачката от обира в София: Максимална присъда за нападателите

Продавачката от обира в София: Максимална присъда за нападателите  | StandartNews.com

Продавачката Цветанка Амбова, станала жертва на въоръжен грабеж в София в началото на миналата седмицата, се обърна към нападателите си и заяви, че "по-добре да се лекуват, защото се самоунищожават по начина, който са тръгнали." Жената поиска максимална присъда за двамата.

"Опитвам се да бъда силна и да не мисля, просто да остане някъде в миналото", сподели още Амбова в ефира на Нова телевизия.

Собственикът на магазина пусна видеоклип от охранителните камери веднага след обира, на който се вижда как мъж с пистолет и жена му тормозят касиерката. Самата тя не е гледала записа от камерите и не иска да го вижда.

Тя разказа, че Рангел Рангелов влязъл в магазина по-рано, взел бутилка скъпо уиски и искал стек цигари, но се отказал, понеже нямало толкова. След половин-един час влязла жена му Боряна. Докато била на касата, съпругът влетял с пистолет и го насочил към продавачката. И двамата я заплашвали.

В крайна сметка обаче Амбова не дала оборота от касата: "Казах, че парите са в управителя вътре, а всъщност бях сама. Казах, че нямам ключ...". Викала за помощ, но никой не влязъл. Не могла и да натисне паник бутона. Самата тя не може да си обясни как е събрала смелост да не отвори касата.

Преди самото нападение тя подозирала, че двамата по отделно са дошли да крадат, но очаквала да се задоволят с нещо дребно.

"Просто като влезе прецених – с раница, шапка, висок, по начина, по който се държеше в магазина, въртеше се в ъгъла", припомни си Амбова първото влизане на Рангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай