Продължава да вали, Дунав в България се покачва

Днес е обявен оранжев код за опасно време за 10 области в страната.

Продължава да вали, Дунав в България се покачва | StandartNews.com

Нивото на река Дунав при Ново село се е покачило с 10 см. Водният стоеж там е 480 см. Това съобщават от Хидрометеорологичната станция. Застой на нивото на реката има при Видин. Там водният стоеж е 538 см.

При Лом е регистриран е спад за последното денонощие с 8 см. Там нивото на река Дунав е 556 см. При Оряхово също има спад- с 12 см, а водният стоеж там е 435 см.

Нивото на река Осъм при Ловеч е достигнало 1,46 м . Това съобщи за „Фокус" Марио Петков, който е ръководител на Хидрометеорологичната станция в Ловеч. Покачването при Ловеч е с 1,30 м.

Нивото на реката при Троян се е покачило с 84 см. Там вчерашните измервания показаха ниво на река Осъм от 38 см. До момента няма опасност от разлив в поречието на реката. При Черни Вит покачването е с 10 см. Значително е покачването на река Вит при Тетевен – с цели 94 см.

Най-много са падналите валежи в района на Ловеч. При село Борима са измерени 65 л/кв.м. В Шипково са паднали 54 л./кв.м. В региона няма измерени стойности под 20 литра на квадратен метър. Утре се очакват и сериозни валежи в района на Варна.

Днес е обявен е оранжев код за опасно време в 10 области на България- в централната и източната част. До късно снощи има 15 сигнала за щети и наводнени домове в област Ловеч, които са получени в Гражданска защита. Наблюдението на реките продължава.

Повече актуална информация за времето в страната четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай