Продължава битката за районни кметове в „Приморски, „Аспарухово” и Владиславово”

Продължава битката за районни кметове в „Приморски, „Аспарухово” и Владиславово” | StandartNews.com

Балотажи за районни кметове ще се проведат в „Приморски", „Аспарухово" и „Владиславово " тази неделя на 1 ноември . Това показват окончателните резултати след обработването на всички протоколи от секционни избирателни комисии.

Само няколко десетки гласа не достигнаха на Петя Проданова от ГЕРБ да продължи и втори мандат с управлението на „Приморски". На първи тур тя е събралала 49.67% от вота и ще мери сили със следващия събрал най-много гласове Пламен Градинаров, издигнат от Инициативен комитет, който е събрал 12.41 %.

Във „Владиславово" битката ще бъде между досегашния кмет Неделчо Михайлов от „Нашият град", за който са гласували 30% от упражнилите правото си на вот. Опонент му ще бъде кандидатът на ГЕРБ Николай Костадинов, който е подкрепен от 39% от гласувалите.

В „Аспарухово" двамата, които ще влязат в надпревара за кметското място, са Калина Белмезова от ГЕРБ и Мартин Златев, издигнат от Инициативен комитет. Те са събрали съответно 39.43% и 16.11%.

В останалите два района „Одесос" и „Младост", начело ще продължат да бъдат досегашните кметове Георги Недев и Христо Христов. За тях са гласували съответно 55.82% и 52%избиратели.

Битката за кметското място продължава и в село Тополи между кандидата на ГЕРБ Демир Георгиев, събрал 583 гласа и Благовест Георгиев от АБВ , събрал 351 гласа.
На първи тур бяха избрани кметовете на село Казашко-Гергана Петкова от ГЕРБ/ единствен кандидат/, в Каменар –Светослав Райков от ДПС/ единствен кандидат/, в село Константиново- Марияна Полихронова от НФСБ и Николай Йорданов –в село Звездица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай