Призрак на колело заснеха камери в старинен крад

Местните го познават

Призрак на колело заснеха камери в старинен крад | StandartNews.com

Охранителна камера засне как призрак кара колело в центъра на средновековния английски град Йорк.

Всъщност самото привидение не се вижда, но в продължение на няколко секунди колелото върви насам-натам из улицата, а в един момент спира и пада, но някак си по-плавно от очакваното, пише Телеграф.

Според местните това е дело на призрак, на когото му викат Изгубеното момче. Аналогията с историята за Питър Пан и Изгубените момчета, които предвожда, е напълно директна. Та въпросното привидение на момче често е забелязвано в историческата част на английския град. Мнозина се кълнат, че са го виждали и се опитвали да говорят с него.

Правени са опити да бъде снимано, но на камерата нищо не се забелязва. Както и с повечето привидения дори цифровите технологии не помагат. Но сега е заснета случката с колелото на „Шамбълс маркет“.

Това е една от най-добре запазените средновековни улици в Европа. А магазините, които навремето са били на нея и са продавали месо и зеленчуци в наши дни са преправени на кафенета и магазинчета за сувенири.

Но атмосферата е направо магична с калдаръмената настилка и уютни местенца за сядане. Знае се, че точно тази улица е вдъхновила Роулинг за описанието на „Дайагон али“ в историите за Хари Потър.

Местните казват, че Изгубеното момче се появява от изневиделица пред погледите и сякаш изглежда доста изненадано от тази среща. Местен изследовател на аномалиите отбелязва: „В района на „Шамбълс“ има много такива истории – врати скърцат, отварят се и затварят от самосебе си. Има даже цели къщи, които се появяват и изведнъж изчезват.

Йорк от столетия е сцена на много странни събития. Поне 500 различни призрака са изброени в последните години. Срещата с Изгубеното момче винаги е изненадваща, дори и да сте подготвени, че може да се случи. Момчето изглежда шокирано, че сте го видели, но и вие сте шокирани, че то ви е забелязало. Не зная дали то е карало велосипеда, възможно и да е бил друг призрак“.

Във видеото на велосипеда без колоездач не става ясно кой е призракът. А местните разказват, че понякога преди залез на площада пред голямата катедрала се забелязва призрак на моряк, който се насочва към млади жени и започва нещо като флирт с тях. А после изчезва скоростно. Други са виждали как войници маршируват из вече несъществуващи улици и отиват на бой под строй за своята отдавна забравена последна битка.

В някога най-важния град на Острова кипи от всякакви истории, в това число и много за призраци. А доста туристи пристигат с идеята да имат близка среща с привидение. Но призракът сам избира кого да посети и това винаги е изненадващо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай