Сряда,

Приятелите на Зипи помагат за детски проблеми

От: Администратор -
A
A
A

Програмата "Приятелите на Зипи" помага на децата да научат как да се справят с трудностите. Тя се осъществява в рамките на 24 урока, а всеки е с продължителност един учебен час. Тя е разделена на 6 модула, които засягат теми, свързани с чувствата, общуването, взаимоотношенията, разрешаването на конфликти, справянето с промени и загуби и модул, който затвърждава всичко, което са научили децата в рамките на програмата. Преминавайки през модулите, децата подобряват своите умения за справяне с трудности и конфликти, както и с трудните чувства като страх, гняв, завист, срам. Научават се да разбират собствените си преживявания и емоциите на околните, да се справят с някои от най-тежките ситуации в живота като загуба на близък, преместване в друг клас, училищен тормоз и т.н. Повишават своята самооценка и стават толерантни към различията на другите, което води до подобряване на социалния климат в класната стая. В резултат на това академичните резултати се повишават.

Приятелите на Зипи не казва на децата какво да правят. Вместо това ги насърчава да мислят за себе си и да се справят по собствен начин с проблемите. Децата се упражняват да избират решения, които не само да им помагат, но и да не пречат на останалите.

Всеки, който иска да помогне на програмата, може да дари SMS с текст DMS ANIMUS на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори. За абонати на Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Тагове: Помощ

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички