Приятели правят филм за Марино от Лесидрен

Приятели правят филм за Марино от Лесидрен | StandartNews.com

Приятели на 16-годишния Марино, който бе прегазен край Лесидрен при гонка, искат да направят филм за него. Това разказа негова учителка пред бТВ, която отбеляза колко талантлив е бил той.

Марино мечтаел да стане велик актьор, бил отличник в класа.

При такова престъпление законът предвижда лишаване от свобода до 10 години. Пробата му за алкохол е отрицателна. В понеделник вечерта Филип Аспарухов помете с колата си четири деца. На място загина 16-годишната Велислава Цанкова, нейният връстник Марино Цветанов издъхна в "Пирогов", а 15-годишната Петя Божкова от София бе ранена и се възстановява в столичната болница "Света Анна". По-леко пострада 8-годишно дете.

Съдът ще решава утре дали шофьорът от Лесидрен да остане в ареста. В сряда окръжната прокуратура в Ловеч повдигна обвинение на 28-годишния Филип Аспарухов за причиняване на смърт и телесни увреждания на повече от едно лице.

Срещу втория участник в надпреварата в Лесидрен на този етап от разследването не са повдигнати обвинения. Асен Асенов (23 г.) е бил разпитан като свидетел.

Не сме се състезавали , каза вторият шофьор от трагичния инцидент край Лесидрен. Нямаше замисъл за състезание, категоричен е Ален Асенов.

Гонки в селото няма, има камери, подчерта той. Пилене на гуми вечер има, не отричам, но това не е гонка, каза още Асенов.

Съжалявам за децата, изказвам съболезнования към родителите, допълни той.

Мащабна кампания за тотална обществена непримиримост към изтребването на децата ни започват учителите и съучениците на починалия в катастрофата край Лесидрен Марино. В петиция те настояват за увеличаване на наказанията за убийците на пътя. Над 2600 души са се включили в нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай