Приятели и близки на убития Емил на протест

Приятели и близки на убития Емил на протест | StandartNews.com

София. Близки и приятели на 18-годишния Емил от софийския квартал "Горубляне" се събраха на протест пред Младежкия театър. Те направиха мирно шествие с искане за по-справедлив процес. То тръгна от театъра, премина покрай британското посолство, където множеството се спря, за да протестира, след което се насочи към Съдебната палата.

Младото момче бе прободено с нож от англичанина Мейсън Кристофър. „Трябва да има справедливост за Емо. Искаме максималната присъда", каза Добри, който е организатор на протеста, пред Нова тв.

Не искаме случая на Емо да стане като този Майкъл Шийлдс - англичанин, който бе осъден у нас в опит за убийство на бармана Мартин Георгиев, но по-късно бе екстрадиран в родината си, казаха приятелите на покойното момче.

Протестиращите искат доживотна присъда за извършителя на убийството.

Стандарт Нюз припомня, че тази събота съдът остави Мейсън Кристофър в ареста. Обвинението се съмнява, че той може да напусне страната. Чужденецът е със статут на продължително пребиваващ в България. До момента се е занимавал с рисуване на татуировки в столичния квартал "Дружба".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай