Оставиха убиеца на Емил в ареста

Оставиха убиеца на Емил в ареста | StandartNews.com

София. Обвиненият за убийството на 18-годишния Емил Ботев англичанин Мейсън Кристофър остава зад решетките за постоянно. Това реши състав на Софийски градски съд. Според прокуратурата Кристофър е нанесъл общо 4 прободни рани на момчето, като са били засегнати белият дроб, дясната камера на сърцето и коремът.

Англичанинът отишъл на местопрестъплението, за да се бие с непознати, а по лицето му вчера още личаха следи от побоя, в който е участвал.

Около 23 ч на 20 юни Мейсън Кристофър участвал в сбиване между две младежки банди. След свадата Кристофър пробол с нож Емил Ботев, който по-късно почина в Окръжна болница.

Веднага след инцидента англичанинът се е скрил при свой приятел, а не е пренощувал в дома си в "Дружба 2". Прокурорът по делото Анна Алексова заяви, че това означава, че съществува възможност за укриване. Освен това престъплението, за което Кристофър е обвинен, предвижда затвор от 10 до 20 години.

Пред съда Мейсън обясни, че той не се е опитал да се укрие, а напротив, той е отишъл в апартамента на своя приятел, за да получи медицинска помощ. "Няма да се скрия и преди не съм го правил. Отидох в апартамента, за да оправя раните си", каза Мейсън Кристофър в заседателната зала. При обиска на апартамента на Кристофър полицията е намерила множество ножове. Тепърва обаче предстои да се установи идентичността на оръжието от престъплението. Според свидетели смъртоносните удари са нанесени от англичанина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай