Принцеса Анна връчи "Зелен Оскар" на наш доктор

Д-р Николай Петков от Българското дружество за защита на птиците бе удостоен с престижната награда "Уитли", известна като "Зеления Оскар".

Принцеса Анна връчи "Зелен Оскар" на наш доктор | StandartNews.com

Д-р Николай Петков от Българското дружество за защита на птиците  бе удостоен с престижната награда "Уитли", известна като "Зеления Оскар". Товае съобщи dir.bg. Отличието му връчи брританската принцеса Анна. Д-р Петков е удостоен с наградата  за дългогодишната си ангажираност и работа за опазването на Шабленското и Дуранкулашкото езеро, които са важни места за зимуване на червеногушата гъска, световно застрашен вид. Българският ветеринарен лекар е един от петимата победители от цял свят с принос за опазването на природата, удостоени с наградата на Уитли тази година. Той се нарежда до хора, които работят за опазването на застрашени видове в Гана, остров Мадагаскар, Индонезия (остров Борнео), Коста Рика и Аржентина.
  Удостоените с наградата "Уитли" за опазване на природата получават 40 000 британски паунда, предоставени от Фонда на природата Уитли, в подкрепа на работата им за опазване на едни от най-застрашените от изчезване видове на планетата и най-ценни природни територии. 
 Д-р Николай Петков е четвъртият българин печелил "Зеленият Оскар", след Емилиян Стойнов, Емил Тодоров и Стойчо Стойчев. Трима от тях са от БДЗП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай