Принц Андрю отрече обвиненията

По-малкият син на кралица не може да си спомни срещи с Вирджиния Робъртс

Принц Андрю отрече обвиненията | StandartNews.com

Британският принц Андрю отхвърли обвинения в сексуално посегателство в аферата на Джефри Епстийн в интервю за „BBC“. Те дойдоха от жена, която твърди, че аристократът я принудил да спи с него в различни имения на Епстийн. В почти едночасовото интервю, заснето в Бъкингамския дворец, по-малкият син на кралица Елизабет Втора, твърди, че няма никакъв спомен да е срещал обвинителката си Вирджиния Робъртс. Андрю призна, че отношенията му с американския финансист може да са поставили кралското семейство в неудобно положение, но те не са опетнили репутацията на двора. Обвинителката на Епстийн твърди, че е била заставена да има сексуални отношения с принца в Лондон през 2001-а, когато била на 17, а после още два пъти в Ню Йорк и на частен остров на Епстийн на Карибите. Принцът заяви, че подобно нещо не се е случвало и че е готов да даде показания пред правосъдието при подходящите обстоятелства. Пред пресата през август Робъртс каза, че принцът е напълно наясно с постъпките си и изрази надежда, че той ще бъде честен. Тогава тя беше изслушана по време на съдебно заседание в Ню Йорк заедно с 15 други тъжителки, малко преди делото срещу Епстийн да приключи с мотива, че той се е самоубил в затвора две седмици по-рано.

Междувременно британските медии започнаха да тиражират снимка на принц Андрю с обвинителката като млада. На заден план се вижда Гизлен Максуел – дъщерята на медийния магнат Робърт Максуел. Много от обвинителките на Епстийн твърдят, че са били „набирани“ именно от Гизлен, която е приятелка на принца и бивша съратничка на американския финансист - нещо, което тя отрече. В интервюто Андрю изрази съмнения за автентичността на снимката и заяви, че всеки ден съжалява за срещата си с Епстийн в Ню Йорк след освобождаването му от затвора през 2010-а. Тогава той прекара 13 месеца зад решетките, след като през 2008-а беше осъден заради склоняване на млади момичета към проституция във Флорида.

Миналия юли Епстийн беше отново арестуван и обвинен, че в продължение на години е организирал мрежа от десетки млади момичета, които са правели масажи, преминаващи в изнасилвания в имотите му. Финансистът беше намерен мъртъв на 10 август в килията си в затвора в Ню Йорк. Резултатите от аутопсията потвърдиха самоубийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай