Преминаването на Капитан Андреево е нормализирано

Преминаването на Капитан Андреево е нормализирано | StandartNews.com

Преминаването през граничния пункт с Турция „Капитан Андреево“ вече е нормализирано. Въпреки интензивния трафик през почивните дни, контролът се извършва според разпоредените норми. Това уверение дадоха на Областния управител Станислав Дечев от Гранична полиция.

В събота през „Капитан Андреево“ са преминали 7 000 моторни превозни средства и 25 хиляди човека. В неделя граничните власти са обработили 7 500 автомобила с 28 500 човека. Засиленият поток е заради мюсюлманския празник Рамазан байрам и пристигането на много гости у нас. В понеделник и вторник работата на пункта е в норми и няма напрежение, увериха от Гранична полиция. Очакванията са в края на празника, от петък /8 юли/, отново да се увеличи броят на преминаващите през границата в посока Турция. Освен това, вече започна сезонът на прибиращите се от Западна Европа турски граждани, които минават транзитно през България.

Прогнозите на Гранична полиция показват, че до края на юли през почивните дни / петък, събота и неделя/ граничният пункт „Капитан Андреево“ ще е изключително натоварен, заради транзитно пътуващите за Турция. Работи се с пълен капацитет, за да се избягва задръстване на пункта, увериха от Гранична полиция. На другия голям пункт , този с Гърция „Капитан Петко Войвода“, в момента няма струпване на автомобили. Там трафикът е по-интензивен през почивните дни, когато туристи от България пътуват за Гърция. До струпване на превозни средства там не се стига, защото това е вътрешна граница на ЕС и режимът на преминаване е облекчен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай