Предимства и недостатъци при използването на онлайн книжарница

Онлайн магазините винаги имат повече наличности, отколкото техните офлайн колеги

Предимства и недостатъци при използването на онлайн книжарница | StandartNews.com

Днес хората предпочитат да пазаруват онлайн било то дрехи, гримове, чанти, обувки и книги. Мнозина са добре запознати с купуването на книги онлайн, но има и такива, които все още са предпазливи при пазаруването онлайн, особено когато артикулите се изпращат от чужбина. Пазаруването от онлайн книжарница има своите предимства, не липсват, обаче, и недостатъци.

Ето 5 от най-важните предимства на използването на онлайн книжарница.

1) Те имат повече наличности.

Общоизвестно е, че онлайн магазините винаги имат повече наличности, отколкото техните офлайн колеги. Интернет магазините не са ограничени от физическо пространство, така че те могат да съхраняват неограничено количество книги, сред които можете да избирате. Освен това, повечето онлайн книжарници информират за остатъчния брой от всяка книга, така че знаете дали книгата, която искате да купите, е с минимални наличности или не. Така преценявате дали да купите книгите веднага или можете да изчакате.

2) По-евтино е!

Книгите от онлайн книжарниците винаги са по-евтини, тъй като онлайн магазините не трябва да плащат наем и всякакви други неща, от които се нуждаят офлайн магазините.

Те също правят повече промоции и ви изпращат имейл, когато цените паднат или има голяма разпродажба!  Разходите за доставка не са много големи.

3) Много по-лесно е

Когато пазарувате онлайн, всичко е само на един клик разстояние. Разглеждате книги, поставяте ги в кошницата си, плащате, избирате опция за плащане и адрес за доставка и готово. Това е много по-удобно, отколкото да се налага да ходите до книжарницата.

4) Има достъп за всеки, без значение къде живее

Книгите се доставят до прага ви и разходите за доставка са по-малко от половината сума, необходима да стигнете до физическа книжарница.

5) Получаване на пощенска книга е най-доброто чувство понякога

Винаги е добра изненада да се приберете при книгата, която ви чака на масата. Или когато куриврът почука на вратата ви, за да ви достави пакета с очакваните книги. Трудно е да се овладее емоцията.

Недостатъци на онлайн книжарницата

1) Книгите пристигат повредени

За съжаление това нещо се случва често. Ако не е пакетирана както трябва книгата, ъглите ѝ се изкривяват, а това е изключително неприятно.

2) Доставката отнема повече време

Дори когато поръчвате книги от местния онлайн магазин, се изисква време за доставянето. В най- добрият случай, доставката отнема 24 часа, но за някои населени места е повече, тъй като зависи дали има редовно обслужване от спедиторска фирма. Има селища, в които доставките с куриер се правят веднъж седмично. Така доставката ви може да се забави цяла седмица.

3) Някои книжарници изискват плащане с карта

Не можете да плащате с пари в брой в някои онлайн книжарници. По принцип не е лошо нещо, но някои хора не се доверяват на плащането с карта на онлайн покупките. Не са малко случаите на кражба на лични данни или кражбата от картите на пазарувалите онлайн, независимо дали от книжарница или друг магазин. Има, обаче, опция да се плати доставката директно на куриера. Това е предпочитано плащане от повечето клиенти в последно време. Много онлайн книжарници позволяват избор на начина на плащане.

4) Изисква се голямо доверие към търговеца

Което според нас е основната причина хората все още да са предпазливи при пазаруването онлайн. Според нас, съществува риск от измама, възможността пакетите ви да се изгубят по пътя, а връщанията и анулирането са по-скъпи. Но всички тези рискове могат да бъдат сведени до минимум, ако знаете къде да пазарувате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай