Пречистете духа и тялото

Пречистете духа и тялото  | StandartNews.com

Подгответе се за житния режим на Петър Дънов

"В житото се крият най-мощните и най-благородните сили на живота. Неговото зърно е емблема на човешката душа. Засега по-здравословна храна няма", казва Петър Дънов. Учителят, разбира се, уточнява, че когато то преминава през обработката, изчезват някои от най-ценните му вещества. И добавя: "А когато го турят в чували за няколко месеца, брашното вече е изгубило всякаква жизненост". Февруари чука на вратата, за някои - също като Съдбата. Цяла България вече говори за това как трябва да се подготвим за прочутия житен режим на може би най-известния българин в съвременната цивилизация. Типично по нашенски, съществуват различни версии около въпросната диета - въпреки че Учителя не я дефинира в буквалния смисъл. Според някои от интерпретациите, самият той не е изпадал в конкретиката така, както ние днес я тълкуваме - в грамове, в часове... Стига се и по-далеч - има хипотеза, че готвачката на Дънов и негови последователи са доразработили темата и за това говорят различните нюанси в нея. Най-важното е да приемем, че едновременно ще прочистваме токсините от тялото и духа. Че ще обновим сетивата си. Защото ще влеем чиста енергия в организма, ума и аурата - за да останем недостижими за превратностите на действителността, случващи се заради вселенското опростачване.

За масов старт тази година се смята 24 февруари. Но трябва да се настроите и да редуцирате менюто си поне десетина дни преди това. При рязко спиране на твърдите и тежки храни токсините могат да ви ударят в главата - но не се притеснявайте, това не е мигрена. По идентични причини е добре да има и захранване около седмица - въпреки че след подобно извисяване над групата и материална долница, надали ще се втурнете към пържолите и френските сирена. Не пропускайте - без ограничение в движението. На практика вие не гладувате. А колкото повече се освобождавате от натрупаните в клетките ви гадости, толкова повече необходимост от динамика имате.
Пригответе продукти от първа класа - лимец, прекрасни ябълки с аромат на автентична природа, орехи с ухание на свежест. Бъдете обаче нащрек с отношението си към глутена.

Внимание:

През който и месец да започнете, най-същественото е да се яде само жито. Защото именно то е обвързано с циклите на Луната. Датите след февруари са 28 март, 25 април, 25 май, 22 юни, 25 юли, 22 август, 19 септември, 16 ноември, 19 декември. Философията се върти и около равноденствието, което е на 21, но в много култури се празнува датата 22 - може би заради особената нумерологична тежест на числото. Можете да правите режима не повече от три пъти през годината. Ако през това време почувствате дискомфорт, прекратете - за да се ориентирате откъде е дошъл проблемът.

Как да го направите

Всичко е ясно и просто. Всяка вечер накисвате във вряла вода в глинен или дървен съд по 100 грама добре измито предварително жито - био или сортове, които не са подлагани на генна модификация като лимец, динкел, спелта, емер и камут. Може да го оставите и в термос. Трябва да е меко, дори разпукано, но не и на каша. Нито пък да допуснете покълване. Затова най-полезно е да е между 18 и 20 часа. Разпределяте на три порции - всичко да става бавно, спокойно, без напрежение, без гледане на часовника и гонене на график. Според баш максималистите всяка хапка трябва да се дъвче около 100 пъти - всъщност това се отнася въобще за храната. Но това е изключително трудно изпълнимо. Всеки ден ви се полагат още три ябълки, девет ореха и три лъжици мед - всяка от тях се слага на езика и се гълтат и по няколко капки прясно изцеден лимонов сок. Пийте вода на воля. Най-добре е обаче да е преварена. Финалът е така наречената ангелска супа. В литър и половина вода варите три картофа, прясно нарязан магданоз, няколко стръка праз, ситно нарязан лук. Това е увертюрата към голямата трапеза. Внимание: ако 10 дни ви се сторят много, нека да бъдат 5, 6, 7. Колкото издържите. Не се подавайте на стрес, паника, че няма да се справите или нещо подобно. Не бива да има никакво насилие над психиката ви. Нито пък да се боите от предстоящата пролетна умора.
Още на първата сутрин кажете: "Господи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни." Така е постъпвал Дънов.

С появата на житото започва еволюцията в човешкия род. Неговите зърна съдържат фибри и антиоксиданти, начело с коензим Q10. Те прочистват и оптимизират функционирането на червата. Предпазват организма от свободните радикали, които увреждат клетките, допринасят за стареенето и развиването на ракови заболявания. Обвивката и зародишът на житото са пълни с минерали и витамини.

"Житото и плодовете са печени веднъж от слънцето. Животът се проявява с вътрешен процес в природата. Когато Житното зърно расте и зрее, то придобива живот. Обаче когато се пече, то не придобива живот. Яжте житото тъй, както природата ви го дава", пише Дънов.

Изборът

Ако започнете режима в неделя, ще се свържете със Слънцето, Духа и Светлината. Ако това се случи в понеделник, ще се свържете с развитието на своята душа, ще възприемете любовта в сърцето си и ще пречистите всичко около себе си. Ако стартирате във вторник, ще работите за развитието на своя ум. В сряда директно влизате в лечебницата на природата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай