Пребиха двама служители на EVN заради кражба на ток

Пребиха двама служители на EVN заради кражба на ток | StandartNews.com

Бургас. Двама служители на EVN България отнесоха здрав бой, след като спипаха пренастроен електромер. Техниците са нападнати по време на проверка в бургаския комплекс „Изгрев". Нападателите са били също двама.

Мъжете започнали да бият с юмруци и ритници служителите. Побоят е станал минути, след като хората на EVN се натъкнали на брутална кражба на ток. По време на рутинна проверка те открили незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа чрез обикновен кабел. Опитали се да проследят къде води жицата. Когато открили крадците, двамата били нападнати и пребити.

"Сътрудниците на дружеството са преминали медицински прегледи в спешна помощ за установяване на нанесените телесни повреди. За инцидента е информирано и МВР. ЕVN България изразява острото си възмущение и осъжда вандалския акт на посегателство над сътрудници на дружеството при изпълнение на служебните им задължения. Този случай е насочен и срещу всички сътрудници на EVN България, които са отговорни за осигуряване на електрозахранването и обслужването на над 1,5 млн. клиенти в Югоизточна България. EVN България информира за пореден път, че екипи на дружеството извършват постоянни и регулярни проверки за законосъобразното използване на електроенергия – както при стопански, така и при битови клиенти. При разкриване на подобни случаи дружеството действа съгласно законоустановения ред с оглед спазване на нормативните изисквания за регламентирано използване на електроенергия", съобщиха от пресцентъра на EVN.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай