Правят обучения за стопанисване на горите

Правят обучения за стопанисване на горите | StandartNews.com

Югозападното държавно предприятие организира обучения по стопанисване на горите и маркиране на насажденията, предвидени за ползване за 2016 г. Те ще се проведат от 19 до 27 май по предварително определен график на територията на пет държавни горски стопанства.

В тях ще участват служители от 38-те териториални поделения на предприятието, представители на МЗХ, Изпълнителната агенция по горите и РДГ, Лесотехническия университет, Лесозащитна станция – София и Горска семеконтролна станция – София. Маркиране на насажденията, съгласно изискванията и целите на различните видове сечи; стопанисване на горите, попадащи в горските типове природни местообитания – принципи и режими; техническо изпълнение на дейностите по определяне и отбелязване на дърветата за сеч, са основните теми в дискусията.

На терен ще бъдат коментирани най-често срещаните проблеми при маркирането, както и въпроси от практиката на горските служители. Основни акценти по време на съвещанията са отговорността, професионализма и качеството на работа в процеса на маркиране, както и дисциплината на ползване в маркираните насаждения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай