Пръстени за влюбени

Пръстени за влюбени | StandartNews.com

Ако сте от най-смелите мачовци, то на Свети Валентин можете да поднесете годежен пръстен на любимата си. Ако сте от най-хитрите мачовци, ще я замаете с диамант и тя няма да се сети за сватба чак до догодина по същото време. Извън каламбурите обаче за всички е ясно, че жестовете около 14 февруари имат по-различна стойност за по-емоционалните. И най-вече за отнесените от вихъра.

 

Диамантът е другото име на всепобеждаващата енергия и на вечния копнеж. Няма съмнение, че в него е закодирано и обещание за продължителна вярност. Не е задължително камъкът да е голям като в холивудска драма. Всъщност най-важно е да бъде красив и достъпен. Цените започват от 350 лева. А цветът зависи от личния вкус. В някои страни на мода са розови, сини, кафяви, черни. Златото, с което върви диамантът, е класическо жълто, бяло, синьо, зелено, розово, черно. Дизайнът е най-различен. Богатите дами в древен Египет са искали диамантът да е кръгъл - за да бъде бракът им "докато смъртта ги раздели". Затова са носили пръстените на четвъртия пръст на лявата ръка, защото от там преминава "вената на любовта". В средновековна Венеция се е смятало, че диамантите са създадени от пламъците на страстта. След като през XIX век откриват залежите в Южна Африка, камъкът става любим на световния хайлайф.

 

Сапфирът е вторият най-твърд кристал, с който се твори годежният пръстен. Поради своята красота е популярен талисман на много кралски личности. Средновековните историци пишат, че царете са го предпочитали, за да се предпазят от физически наранявания и ревност. Сапфири са се носели по време на подписване на мирни договори - за да осигурят истинско помирение и да предотвратят по-нататъшно кръвопролитие.

 

Прочутият годежен пръстен на покойната принцеса Даяна, с който се омъжи и нейната снаха Кейт Мидълтън, е сред най-коментираните сред световните познавачи. Вече го има и в софийската ssg колекция. Смята се, че точно този вид отваря чакрата на третото око, предпазва от магии и успокоява нервите.

 

Диамантът е канон за годежния пръстен - може да се направи на ниска, средна и висока цена. Четирите показателя, по които се определя тя, са чистота, качество, цвят и карати (големина). Шлифовката също играе роля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай