Повече пътни полицаи по празниците

Повече пътни полицаи по празниците | StandartNews.com

"Пътна полиция" активизира допълнителни екипи за празничните дни. Над 180 екипа общо ще бъдат ангажирани с опазване на реда по пътищата. Това обяви на нарочен брифинг началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски. 

„Създадена е организация максимален брой екипи да подпомагат движението и да отговарят за спазването на обществения ред. Има 40 места, на които ще има екипи на „Пътна полиция", които ще спират само тежкотоварния трафик, но това не значи, че при запълване на тези места няма да бъдат осигурявани допълнителни екипи", разясни Рановски, цитиран от Фокус. 

 Допълнителните екипи за подпомагане на движението ще са осигурени на 28 април и на 2 май. Рановски подчерта, че през останалите дни ще се проведат специализирани полицейски операции.

„Те ще са основно за употреба на алкохол, превишена скорост и употреба на наркотици. В областните дирекции има уреди за контрол за употреба на алкохолни и упойващи вещества, така че контролът наистина ще бъде засилен", увери шефът на пътните полицаи.

В допълнителните екипи се включват и екипи на „Охранителна полиция", „Престъпления по пътищата", оторизирани звена „Сигма",стана ясно от думите на Рановски. Той увери, че целият полицейски състав ще бъде натоварен максимално, за да бъде осигурено спокойствието на гражданите и тяхното нормално придвижване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай