30 извънземни цивилизации в Млечния път

Мащабно проучване е установило, че галактиката ни може да бъде дом за извънземни цивилизации

30 извънземни цивилизации в Млечния път | StandartNews.com

В нашата галактика може да има повече от 30 извънземни цивилизации, откриха изследователи в голямо проучване.

Изследването има за цел да разбере колко планети могат да бъдат дом на извънземен живот, когато животът на другите планети се развива по подобен начин като на Земята, предаде Independent.

„Трябва да има поне няколко десетки активни цивилизации в Галактика ни ако предположим, че са необходими 5 милиарда години, за да се формира интелигентна форма на живот  на други планети, както на Земята“, казва в изявление Кристофър Конселис от Университета на Нотингам.

„Тази теория гледа на еволюцията, но в космически мащаб. Наричаме това изчисление Астробиологичен лимит на Коперник.“

Астробиологичните лимити на Коперник са под две форми.

Едната е „слабият“ лимит, който предполага, че интелигентни форми на живот се формират на планетата след 5 милиарда години. Другата е „силният“ лимит, при който животът се е формирал между 4,5 милиарда и 5 милиарда години преди.

Това изследване използва силния лимит и предполага, че тези нови видове трябва да се развиват в богата на метали среда.

Това е така, защото хората се развиват в близост до богата на метали среда, поради присъствието на метала в Слънцето.

Откриването на всякакви цивилизации в нашата галактика силно зависи от това колко добре можем да уловим сигнали, изпращани в Космоса. Ако тези цивилизации съществуват колкото нашата, която изпраща подобни сигнали от 100 години насам, тогава би трябвало да има около 36 интелигентни извънземни цивилизации само в нашата галактика.

Другият сценарий е, че ние сме единственият интелигентен живот в галактиката и цивилизациите умират, преди да можем да ги открием.

„Нашите нови изследвания предполагат, че търсенето на извънземни интелигентни цивилизации не само разкрива съществуването на начина на формиране на живота, но също така ни дава улики за това колко дълго ще продължи собствената ни цивилизация“, каза професор Конселис.

Това не е единствената актуална новина, която предполага развитието на интелигентна форма на живот в галактиката.

Учените откриха потенциална обитаема планета, наречена „Проксима b“ около звездата Проксима Кентавър, на около 4,2 светлинни години от Слънцето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай