Постигате всичко с открити карти

Постигате всичко с открити карти | StandartNews.com

Звезди и партньорства

Астрологична прогноза за периода от 16 до 22 април 2016 година на ДАНИЕЛА ЕВСТАТИЕВА

Всичко, струвало ни се непостижимо или поне много трудно да реализиране, днес и утре се превръща в детска игра. Разбира се, тя има своите правила, които непременно трябва да следваме, за да останем в играта. Сега те са: задълбочен, личен и откровен разговор с отсрещната страна, поставяне картите на масата, вкарване на похвати от психологията по време на обсъждането на актуалните въпроси и теми. Прави сте, ако описанието на предстоящите дни ви напомня за характера на периода от 6 до 9 април 2016 година.

Тогава се трасираха позициите ни и се изграждаха контурите на същите ситуации, които тази седмица виждаме в завършен вид. До 21 април можем да очакват резултатите, към които се стремим от началото на годината.

18 и 19 април са в пряка връзка с аспекта Венера/Сатурн и предоставят възможност да подготвим, приключим или да подпишем важни договори, споразумения, с една дума, документи. Тук трябва да се намеся и да поохладя еуфорията, припомняйки ви, че вече "де факто" ретроградният Меркурий е налице / разгледайте написаното по тема в предходните два броя / и е необходимо да се съобразяваме и с предписанията, които вървят ръка за ръка с тази фаза.

Следват интересни дни под "егидата" на взаимнодопълващите се Меркурий и Венера. В тяхното взаимодействие няма нищо егоистично и себедостатъчно. Те са отворени към другите и ни правят точно такива, вежливи, услужливи, а в световната атмосфера впръскват духа на сътрудничеството.

Овен
Настроени сте авантюристично

Тази седмица вашият неспокоен дух е настроен авантюристично. Търсите, пробвате, дегустирате живота, отношенията, връзките и контактите, върху които смятате да стъпят плановете ви за бъдещето. Без да искате, се раздавате и очаквате отсрещната страна да отвърне със същото. Не е чудно, че постъпвате така наивно. Смятам, че е логично на сте лекомислени в отношенията, в партньорските контакти, защото планетата Венера, която е покровителката на любовта от небесния свод, сега е отново във вашия знак. Тя няма намерение до края на месеца да променя тази си зодиакална позиция. Вие пък смятате, че нямате време за губене. Така е, ако искате да разкриете чувствата си или да разбере какво мисли отсрещната страна. Не си налагайте сами ограничения. И без това няма да издържите дълго в очакване нещата да се случват по реда си.

Телец
Не издавайте надеждите си

Предлагам ви да не си губите време, а да сте целите в слух, за да уловите и най-леките подсказки от страна на благоразположения небесен вестител. Меркурий е изцяло на ваше разположение. Планетата се придвижва през вашата зодиакална територия и макар да приближава момента, в който ще започне де юре ретроградната си фаза, все още не е така вторачена в материално-финансовите дела и документите. Оставила ви е време за забавления, развлечения, срещи с хора от миналото ви, припомня ви събития със стара дата. Вие обаче предпочитате да гледате напред, защото очаквате промени. Сигурни сте. Не издавайте, моля, надеждите си. Наумили сте си да запазите пълно мълчание, докато събитията не подскажат, че вървят в желаната посока. Следвайте този принцип поне до началото на месец юни.

Близнаци
Търсите и очаквате любовта

Оглеждате се. Търсите и очаквате любовта. Мислите ви са заети с планове и проекти, които не включват скучновати сметки и битови въпроси. На вълната на емоцията, вие сте готови да се впуснете в еротични и авантюристични похождения. Мнозина от вас ще открият нови приятелства сред стари познайници, благодарение на благоразположените Меркурий, Венера и Марс. Всеки от нас има нужда да помечтае, за да се мотивира за изпълнение на скучноватите делнични задачи. Още повече, че седмицата не е натоварена с делови ангажименти, а онези, които изникват, се решават бързо и не задържат вниманието ви. Не се подвеждайте прекалено по външното спокойствие, защото на 20, 21 и 22 април носят информации, които непременно трябва да бъдат проверени и подредени. Изисква го характерът на настоящата фаза на планетата Меркурий.

Рак
Доверете се на интуицията си

Внимание. Важни звездни съчетания, сред които е дисхармоничният аспект Уран/Плутон, имат всякакви задачи през периода, но не и да се грижат за вашето добро настроение. Мога да изтъкна няколко причини, с които да обясня защо започнах с думата "внимание" обръщението си към вас, но си мисля, че е достатъчно да ви върна към края на март и началото на април. Тогава преминахте през напрежение и очакване на случването на проектите си. И към момента продължавате да имате чувство, че сте на стартовата позиция. През разглеждания период се появяват нови моменти. Проявявате засилен интерес към отсрещната страна, към другия пол и сте готови на инициативи за задълбочаването на връзките и приятелствата. Съветвам ви да се доверявате на интуицията си и ако тя ви нашепва да сте внимателни, да не пренебрегвате нейното предупреждение.

Лъв
Необходим ви е хладен ум

Трябват да овладеете емоциите си, за да не попаднете в капана на лекомислените решения. Когато Уран/Плутон си съперничат, а Меркурий ги надъхва с информация - кога вярна, кога невярна, не е трудно да се вземат грешни решения. През седмицата има доста сложни моменти, когато всичко се решава за часове. Така е на 17 и на 20 април. Подходящото "облекло" за тогава е хладният разсъдък, за да не позволите на чувствата на променят решенията ви. Пригответе се от 20, 21 и на 22 април да обсъждате надълго и нашироко актуални семейни въпроси. Не си затваряйте очите пред проблемите. Ще сте по-уверени, ако знаете, че у дома ви всичко е спокойно. Между другото, проявявате своя търговски нюх. Ако имате намерение да подписвате договори, да уреждате стари сметки, не се колебайте да ги подхванете със замах.

Дева
Занимават ви сделки

Пари, материални задължения, сделки дават тон на заниманията ви, в които ще потънете през идните дни. Още на 17 април се впускате да решавате належащи казуси. Присъствието на Меркурий в знака на Телец изостря сетивата ви, засилва желанието ви за печалба. Дано запазите ума си спокоен, защото се нуждаете от още информация за онова, което сте намислили. След 19 април ситуацията се поуспокоява, но не и вие. За да не скучаете, бързо решавате да прехвърлите интересите си към сферата на общуването. Допълващите се вибрациите на Меркурий и Венера предлагат възможност за раздвижване на контактите ви. Те ще ви направят смели чак до неразумност, когато става дума за изявата ви. Задължена съм да отбележа, че това не е най-добрата седмица от годината, ако става дума за запознанства. Не виждате реалния облик на хората.

Везни
Професионални успехи

Знаете какво искате. Нищо не е в състояние да ви отклони от предначертаното. Много нови моменти намират територия за изявата си в тази ваша седмица. Най-съществените от тях ще се случат в сферата на професионалните занимания, служебните контакти. Мнозина ще се ръководят от бизнес интереси, когато подреждат програмата си и нищо чудно да забравят за дадени преди обещания. Разочаровани ще са близки хора и приятели. Единствените по-свободните дни от периода са тези от уикенда. Невъзможно е, заради надпреварата си с времето, да се разминете без недоразумения или прибързани решения. Ще добавя информацията за предстоящото начало на ретроградната фаза на Меркурий, за да ви подсетя, че преди да направите важна крачка, е редно да оцените дали можете да си позволите нови разходи или разточителни решения.

Скорпион
Давайте съвети, но не и пари

Вие очаквате много от този месец. Дано да сте предвидили и време за отдих, за кратка ваканция, защото планетните положения ще изискват от вас разтоварващи занимания и да отделите специално внимание на близките си. Вие цените семействеността и точно в този момент сте готови да принесете в жертва свое намерение, желание, за да се чувстват добре околните. На 17 и на 18 април търсите начин да уплътните хармонията в брака и партньорството и искате да направите най-доброто за своите деца, които сега застават пред важни житейски решения. На 20, 21 и на 22 април се пригответе да давате съвети и подкрепа без да се замисляте, но не сте готови да давате пари. Знаете, че ще ви е много трудно да си ги върнете. Меркурий бърза по градусите на знака Телец и кара да изплуват в мислите ви страха от материални загуби и финансови липси.

Стрелец
Търсите забавления

Не всички ваши намерения ще намерят поле за изява. Не защото не ви достига вдъхновение или издръжливост. И от липса на чувства не страдате. Вие сте готови да се впуснете в приключения и авантюри, ако прецените, че това е прекият или лесен достъп до целта. Преди всичко искате да ви е интересно, да се забавлявате. Имате своето извинение и то е Марс. Планетата сега е във вашия зодиакален знак, този на Стрелец и от 17 април е ретроградна. Вие сте въодушевени и в приповдигнато настроение, макар да не сте в състояние да поясните точната причина за това. Първата ви грижа, още през уикенда, е да намерите общ език с околните. Повече от добре осъзнавате, че точно сега не ви трябват разправии, а още по-малко конфронтации. Следвайки тази ясна и точна линия, ще ви остане много време само за вас и за онези занимания, на които искате да го посветите.

Козирог
Решавате битови въпроси

Напоследък сте напрегнати. Такова е състоянието ви след първата седмица от април. То се дължи на различни фактори и не трябва да се приема еднозначно. Вярно е също, че се нуждаете от усилия и воля, за да понасяте напрежението. При някои от вас то е провокирано от предстартова треска, защото смятат да започнат важен професионален проект. Други се опитват да сменят жилището си, местонахождението си. И за едната, и за втората цел са ви нужни средства. Това е, така наречената, дългосрочна линия. Резултатите от нея ще дойдат след време. Близкосрочната цел включва през делничната част от периода да водите разговори с близките си за уреждането на дома си, за предстоящи ремонтни дейности или по други теми от битов характер. През свободните дни и часове повече от всякога ще се нуждаете от усамотение и от свое място, на което да разпускате.

Водолей
Април е силният ви месец

Имате идеи и сте готови да ги споделяте. Април е вашият силен месец. Не се спирате да планирате, а и да мечтаете си позволявате. Някак не усещате пряка заплаха от страна на звездните аспекти. Венера, Марс и Юпитер са твърде благосклонни. Остава ви да се справите с Меркурий. Той все още не е категорично неблагоразположен спрямо вас, тъй като е твърде зает да се справя с материалните въпроси на всекидневието, към които вашите днешни идеи и мечти нямат или почти нямат отношение. Промени в звездния парад очаквам в самия край на месеца и в началото на май - така че, до тогава се насладете на свободата си. И едно предупреждение: дано да не се увлечете прекалено по привлекателната страна на живота. Въздържайте се да искате неща, които не ви подхождат. Много лесно и много бързо можете да станете за смях.

Риби
Уреждате имуществени проблеми

Благоприятният небесен климат влияе положително на настроението ви. Най-силният ви ден от периода е 17 април. С него свързвам възможността за вземането на правилни, ясни и верни решения. Тогава Меркурий и Луната са на ваша страна и ви подсказват как да сте практични и успешни в начинанията си. Не се колебайте да общувате. Повече разговори и повече срещи няма да ви уморят, а ще помогнат да се престрашите за конкретни стъпки в различни сфери от делничното. През дните от 20 до 22 април следват интересни и смислени дискусии в семеен или в по-широк фамилен кръг. Възможно е да става дума за подялбата на имот, имущество, наследство. Ще ви подкрепя, ако пристъпите към уреждане, урегулиране или приключване на тези въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай