Посланикът на Израел: Туристите ни се чувстват сигурни у вас

Посланикът на Израел: Туристите ни се чувстват сигурни у вас | StandartNews.com

София. Разследването на атентата в Сарафово продължава и трябва да дадем на професионалистите да го довършат докрай и да предоставят резултатите на съда, който да потърси сметка от виновниците. Това заяви посланикът на Израел в София Шаул Камиса Раз. На 18 юли се навършват две години от атентата на летище Сарафово срещу автобус с израелски туристи, при които загинаха петима от тях, както и български шофьор.

„Вярвам и съм сигурен в дейността на системата за сигурност на България и на полицията, и на прокуратурата, които извършват една изключително професионална дейност. Израелските туристи, които срещам и във Варна, и в Бургас се радват на прекрасна сигурност и в хотелите, и по летищата. Вижда се присъствието и на жандармерията, и на полицаите, и на разузнаването, които са там с тях", посочи дипломатът.

По думите му новото летище в Бургас е прекрасно, с много добри системи за сигурност и тя е осезаема. „Признателен съм към системата за сигурност на България, която очевидно научи своя урок от този атентат. Но същевременно не мога да кажа, че сме способни на 100% да предотвратим подобни терористични актове. Не мога да го кажа и за Израел, която е държава на сигурността, която не би могла да предотврати абсолютно всеки атентат. Но определено системата за сигурност в България е много добра и има прекрасно сътрудничество между Израел и България", категоричен бе израелският посланик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай