Посланик възхитен от лечебната кал на Поморие

Посланик възхитен от лечебната кал на Поморие | StandartNews.com

Гостът се интересува какви болежки лекуват минералните извори край морето

Новият посланик на Република Корея в България Шин Бунам остана очарован от красотата на Поморие. Кметът на града Иван Алексиев лично запозна дипломата с природните богатства на курорта, сред които са уникалната поморийска лечебна кал и луга. Поморийските солници и соленото езеро предизвикаха интереса на почетния гост, който сравни лечебните свойства на българската кал с тези на Мъртво море в Йордания. Шин Бунам получи от кмета на Поморие покана през септември отново да гостува със семейството си, но като турист, за да се увери лично в невероятния ефект от калолечението и условията за туризъм в града.

Двата обсъдиха възможностите за установяване на двустранно сътрудничеството и обмяна на опит между Поморие и Корейската република.

По-късно дипломатът се срещна и с бургаския областен управител Вълчо Чолаков, който го запозна с инвестиционния потенциал и многобройните възможности за туризъм в област Бургас.

Официалното посещение на новоназначения дипломат имаше за цел да затвърди създадените добри партньорски отношения и да обсъди нови сфери на сътрудничество. Гостите проявиха интерес към минералните извори в областта и техните лечебни свойства. Чолаков отговори на въпроси свързани с възможностите за инвестиции във винопроизводствения сектор в района и заяви готовност за съдействие при проявен конкретен интерес. "Област Бургас е сред най-бързо развиващите се областите в страната. Туризмът е традиционен отрасъл и се гордеем с разнообразните възможности за отдих, които можем да предложим. Всеки нов инвеститор, предпочел нашия регион, ще срещне пълно съдействие от страна на институциите по отношение на необходимите процедури", заяви областният управител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай