Пореден ден "на кафе пред парламента"

Пореден ден "на кафе пред парламента" | StandartNews.com

София. За пореден път протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски се събраха на сутрешно кафе пред парламента.

10:10 Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски са пред сградата на Военния клуб, където се провежда граждански диалог с еврокомисар Вивиан Рединг, предаде БНР. Стотина души са пред Военния клуб, като около сградата е спокойно. Сред някои от протестиращите има идея да изчакат края на срещата на еврокомисаря, на която ще присъства и президентът Росен Плевнелиев, и да направят опит да се срещнат и да разговарят с еврокомисар Вивиан Рединг.

09:30 На протеста вече има около 70 човека.

На близо премина и друга група протестиращи - хората с велосипеди, които обикалят центъра на София и скандират оставка.

На площада има и свещенослужител, който смята да отслужи молебен за правителството. Хората са донесли празен ковчег, планирали са да поднесат жито и да почерпят с шампанско.

част от протестиращите смятат да се срещнат с еврокомисар Вивиан Регинд, която е на двудневно посещение у нас. Днес по обед тя има официални срещи с представители на българските институции.

Едва десетина души се бяха събрали след 8.00 ч. пред сградата на Народното събрание, толкова е и палатковия лагер, разпънат в района. Палатките са оградени с въжета, на които е закачен призив „Окупация 24 часа".

Все още няма блокирани пътни отсечки в центъра на столицата. Обстановката е спокойна.

За пореден ден има организирано от протестиращите "висящо кафе". Всеки един от присъстващите на площада пред НС може да дойде да си вземе чашка с кафе, но задължително условие е всеки да си напише името и да върне празната чаша. Това, според организаторите, трябва да докаже присъствието им на митинга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай