Попфолк звезда с тежка прогноза за бъдещето

Според нея това е резултат от действията на хората, довели до климатичните промени

Попфолк звезда с тежка прогноза за бъдещето | StandartNews.com

По-големи и повече бедствия очаква в бъдеще попфолк дивата Камелия. Според нея това е резултат от действията на хората, довели до климатичните промени.

Самата изпълнителка се е измъкнала на косъм от потопа, който удари южното ни Черноморие. Години наред певицата и любимият й Цветин плажуват на метри от потопения плаж „Нестинарка" в курортното градче. Най-често като нудисти. 3а щастие младата майка и семейството й са се прибрали в столицата, преди да започнат дъждовете. Камелия и Цветин не търпят щети, тъй като нямат собственост край морето, а наемат апартамент за лятната си почивка.

„Колективна отговорност на всички граждани е да не се хвърлят боклуци и да не се затлачват реки и дерета. Имаме също застрояване и видима промяна в климата, замърсяване. Ние не сме същите, природата не е същата, абсолютно нищо не е еднакво. Изсичането на горите също е ключов фактор, Не са само дъждът и човекът. Ако се грижим за себе си и природата - да не сечем горите и да не се оголват хълмовете, откъдето би тръгнала вода с голям обем, тогава не би имало такива последици. Просто стечение на много фактори. 3астрояването също пречи на водата. Да се разширят речните корита, ако трябва. Навсякъде има специалисти, които биха могли да седнат и да обсъдят. Климатът се променя и ще ставаме свидетели и на още по-големи бедствия", споделя пред „България Днес“ звездата.

Затова певицата призова не да се чисти България за един ден, а да не я замърсяваме. „Да не хвърляме бутилки и фасове през прозореца, защото някой един ден щял да я изчисти. А да научим децата на отговорност и да не замърсяват. Когато на лично ниво се научим на такива отговорности, тогава браним държавата и родината си. Ако си изхвърляме боклука през балкона или пред вкъщи, не е никак възпитано и отговорно", посочва изпълнителката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай