Поп звезда ще налага нов морал в Перник

Поп звезда ще налага нов морал в Перник | StandartNews.com

В битката за кмет на Перник през есента влиза и певица. Поп изпълнителката София Георгиева вече обяви, че излиза на политическата сцена, за да стане глас на народа. Така тя намекна за партията, на която разчита да я подкрепи.

Певицата, известна с парчето "Син талисман", няколко години беше в Англия. Там работеше като личен асистент на състоятелна рускиня, но и на Острова не се раздели с музиката. Заедно с приятелката й Виктория Манчева започнаха проекта "Земела" с идеята да популяризират българския фолклор с модерно звучене. Първото им парче "Коне" по народната песен "Чичовите конье" получи голяма популярност. След завръщането си София се захвана с клубни участия, а в средата на юли спечели трето място за изпълнената от нея песен "Сбогуваме се бавно" по музика на Момчил Колеви и текст на Александър Петров на първия конкурс за популярна българска песен "Лирата на Орфей" в Пловдив.

Феновете на София я харесват заради емоционално поднесените песни, в които без викове и крясъци винаги се усеща чувствена сила. С такъв подход тя смята да нагази и в политиката. Иска да отстоява необходимостта от нов политически морал, открит и съобразен с разрешаването проблемите на хората, а не воден от партийни интереси и междупартийни противопоставяния. От нашата пасивност или активност като граждани зависи животът ни, категорична е София. Изборът на хора, които да ни управляват, е отговорност и в този процес трябва да бъдем активни. От друга страна, ако избраните предадат, образно казано, идеите на обществото, те трябва да имат съзнанието да напуснат политическата сцена, а хората да имат правото да ги отзовават, смята София. Като човек от творческата гилдия мога да кажа, че политиците играят в техен театър, вместо да движат приоритетите на обществото, казва тя с ясното разбиране, че в съзнанието на хората да си политик в днешно време е равносилно на престъпник.

Певицата вече е заставала зад публични каузи със значим интерес. Преди време тя беше сред инициаторите на граждански действия за възстановяването на изгорялата зала на пернишкия театър. Активно стои в подкрепа и на проблемите на децата с аутизъм и на недоносените бебета. Тя е твърдо решена да се задържи в родния си Перник и, влизайки в политиката, да се опита да е максимално полезна.

"Като екипен човек, независимо от партийния колорит, стъпка по стъпка ще търся консенсусни решения. Амбицията ми не е за власт, заради пари и влияние, а заради това, например, решенията на Общинския съвет в Перник да се материализират възможно най-добре и възможно най-бързо в полза на хората. Обществото трябва да бъде информирано за стъпките на властимащите, но не изборно в тяхна полза", представя приоритетите си певицата. Според нея Перник има потенциала за добро развитие, но му е необходима визия и популяризация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай