Поморие става рай за сърфисти

Поморие става рай за сърфисти | StandartNews.com

Поморие. Поморие да се развива като сърф дестинация. Градът да удължи летния сезон с египетски плаж и Музей на виното. Това са само част от идеите за развитието на курорта, които бяха обсъдени на сформирания от кмета Иван Алексиев консултативен съвет. Идеята е да се възстановят общинските кални бани, които са съществували през далечната 1934 г. Експертите предлагат и "египетски плаж". Това е лечебен метод, при който след нагряване на слънце кожата се покрива със слой от кал и отново се излага на слънце. Със същия метод са се глезили в древен Египет.

От края на 2012 г., с решение на Министерския съвет, община Поморие получи правото на управление на Поморийското солено езеро, което е източник на лечебния продукт, използван от болницата за рехабилитация.
Кметът Иван Алексиев обясни, че е важно съветът да заработи сега, когато общината навлиза в новия програмен период 2014-2020. "От изключително значение за изработване на плана е участието на жителите на града, неправителствените организации, професионалните сдружения, представителите на бизнеса", категоричен бе градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай