Помагат на деца в спеццентър

Помагат на деца в спеццентър | StandartNews.com

Добрич. Кампанията "Избери, за да помогнеш" традиционно дава рамо на Центъра за обществена подкрепа за деца и младежи в Добрич.

Звеното работи от 2000 г., като за десетгодишната си история над 300 деца са получили специализирани грижи в него. Даренията от кампанията "Избери, за да помогнеш" ще бъдат изразходвани за покриване на ежедневни нужди на центъра като ток, вода, санитарни материали и др. 25 деца и младежи между 6 и 18 години едновременно могат да получават помощ в центъра от педагози, психолози, социални работници и лекар, като освен специализираните грижи им се осигурява и храна, дрехи, учебни материали, играчки и спортни принадлежности, лагери.

Специалистите подкрепят децата, както и техните роднини и настойници, като им помагат в попълването на липсващи знания в учебния материал, формират навици за общуване, лична хигиена, хранене и ги обучават да рисуват, пеят и свирят.

Дарете чрез SMS с текст DMS DOBRICH на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори. За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай