Полякът подал сигнала пиян, няма данни за бомба

Полякът подал сигнала пиян, няма данни за бомба | StandartNews.com

67- годишният полски гражданин, който е подал сигнала за бомба на полета  Полша -Египет, е употребил алкохол.  При разпита по-късно самият той е признал това, пише plovdiv24.

Информация за количеството изпит алкохол не е официално потвърдена.

Около 7-8 души от извънредно кацналия самолет на Летище „Бургас" са хронично болни, обяви пред журналисти д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус"-Бургас. Д-р Паздеров допълни, че в това число влиза и 70-годишен диабетно болен човек.

Той поясни че хората се нуждаят от медикаменти, но общото им здравословно състояние е стабилно. По думите на д-р Паздерски, екипът на Спешна медицинска помощ е изготвил списък с необходимите лекарства, които ще бъдат доставени до час-два. Те ще бъдат платени от авиокомпанията.
Междувременно започват да пристигат пътниците за полета до Лондон на обяд. Все още не се знае дали полетът ще бъде отменен.

Около 5.30 часа в ОДМВР - Бургас е получено съобщение за принудително кацане на летище - "Сарафово" на самолет по сигнал за подозирано взривно устройство на борда, подаден от пътник. Изяснено е, че самолетът е на полска авиокомпания, пътувал по линията Варшава - Египет.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и служители на "Гранична полиция", които са извели пътниците и са започнали щателна проверка на борда и на багажа на пътниците.

На пътниците е дадена храна и вода, обстановката на летището е сравнително спокойна.

 Към момента няма данни за открито взривно вещество, уточнява Нова ТВ.

Машината, модел "Еърбъс А320" е летяла от Варшава за известния египетски курорт Хургада. Тя е на полска авиокомпания.

Пред бТВ кметът на Бургас Димитър Николов посочи, че ситуацията няма да причини хаос в работата на аерогарата, тъй като следващият полет е чак в 13:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай