Полудяха да се женят днес! Датата е магическа

Само в София сватбите са 30

Полудяха да се женят днес! Датата е магическа | StandartNews.com

Днешната дата има особен магнетизъм, което стана причина за интересни събития. 

30 сватби в София на огледалната дата 24.02.2024. Това съобщават за БТА от Столичния дом за радостни обреди. В сравнение с миналогодишната почти огледална дата (23.02.2023 г.) двойките решили да се бракосъчетаят са по-малко – 26.

В интервю за агенцията професорът по психология Маргарита Бакрачева разказва, че

Огледалната дата подсилва емоцията и сигурността в брака.

Огледалото неслучайно продължава да бъде един от най-често използваните символи, посочи психологът. Допълването, двете половини, които могат да се хармонизират. Виждането и приемането на себе си, казва още тя.

По думите на Бакрачева, хората са устроени да търсят някакви доказателства или нещо, което да гарантира, че нещата в бъдещето им ще бъдат добре, особено в динамиката на така забързания свят. Като пример за това професорът даде ритуалите, които са се извършвали от хората през годините, вярвайки, че те ще им донесат късмет.

Често хората имат различни вярвания, за да избегнат някаква опасност, като например счупено огледало или да не ни мине черна котка пътя. Търсенето на решение е изконната човешка потребност, каза Бакрачева. Особено когато става въпрос за такава емоция, която на хората им се иска да запазят цял живот и да постигнат някаква гаранция. Това е и основата за избор на огледална дата – нещо, което да носи късмет и да бъде като потвърждение, че нещата ще останат „розови“.

Професорът обясни, че обикновено, когато се заговори за суеверия, хората го разглеждат като нещо негативно, но по думите на Бакрачева суеверията са тази изконна човешка потребност, която търси някаква сигурност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай