Полковник ще спасява бежанците

Николай Чирпанлиев разпуска с рок, психология и туризъм

Полковник ще спасява бежанците | StandartNews.com

"Благодаря, чувствам се като нестинар, но пък газя нажежената жарава с голям ентусиазъм". Така отговори на въпрос на приятел във Фейсбук как се чувства на новата длъжност шефът на Агенцията по бежанците към Министерския съвет Николай Чирпанлиев.

55-годишният полковник от резерва определя себе си в профила си в социалната мрежа като търсещ и градивен. Приятелите му пък го определят като умен и амбициозен човек. Безспорно всички тези качества ще бъдат необходими на Чирпанлиев в новата му работа. За твърдия характер и желязната дисциплина е помогнала близо 30-годишната му служба в армията. Той е възпитаник на Висшето народно артилерийско училище (ВНВАУ) в Шумен и Военната академия в Москва. След завършване на военното училище Чирпанлиев сменя няколко гарнизона и след това отива в Министерството на отбраната. Любимият цитат на новия шеф на бежанците е: "Човек трябва да прави всичко онова, което иска, стига да може!" И той го прави, защото може. Не спира да се образова. Чирпанлиев е доктор по социология от СУ "Св. Климент Охридски" и магистър по педагогическа социология от Военния университет в Москва. Дълги години е офицер по връзки с обществеността, преподавател по психология, социология и лидерски умения в Българската армия и ВА "Г. С. Раковски", главен експерт по емпирични социологически и психологически изследвания в Центъра за социологически изследвания към военното ведомство. В последното десетилетие е преподавател в магистърска програма бизнес комуникация в Нов български университет.

Хобито на новия шеф на агенцията е футболът. Преди години Чирпанлиев редовно участвал в турнири с бившия премиер Бойко Борисов и други известни служители на Министерството на отбраната и Генералния щаб.

Обича да чете психологически книги. Разпуска и с пътешествия и туризъм. Чирпанлиев е фен и на рока. В профила си във Фейсбук е записал като любими Джон Лорд, "Рейнбоу", Роджър Глоувър, Майкъл Шенкер груп, Ричи Блекмор, Джо Лин Търнър. Негови познати казват, че много обича и песните на Висоцки. В зависимост от настроението обича да слуша и класическа музика - любими композитори са му Бах и Игор Стравински.

Чирпанлиев разпуска с четене на психологически книги. Пише в профила си, че по религиозни възгледи е агностик - човек, който възприема съществуването или несъществуването на свръхестествени същества, в частност Бог като нещо, което остава завинаги неизвестно и непознаваемо.

Гордостта му пък е дъщеря му Антонина, която е намерила с труд, талант и упоритост място сред балетистите на Амстердамския кралски балет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай