Полицията хвана трима каналджии

Полицията хвана трима каналджии | StandartNews.com

Срещу задържаните да образувани полицейски производства и за предлагане на подкуп; В автомобила, шофиран от единия, са открити 10 чужди граждани без документи за самоличност

Екипи на група «Престъпления по пътищата» при ОДМВР-Пазарджик задържаха 10 нелегално пребиваващи у нас чужди граждани, както и трима българи, участвали по първоначална информация в каналджийство. Вчера към 12.00ч., в района на 59-ти километър на АМ «Тракия» посока София, автопатрул на магистрална полиция засякъл и спрял за проверка миниван „Крайслер". Шофирал Я.Д. /40г./ от Банкя, а до него пътувал столичанинът К.Т./42г./. При инспекцията униформените установили натъпкани в минивана 10 чужденци, сред които жена и 7-годишно дете. Те били без документи за самоличност, представили се за граждани на Афганистан.

Незабавно към мястото били насочени екипи на РУ-Септември и група «Миграция» Междувременно към проверяващите се приближил трети българин – Б.П. / 27г./ от София, който заедно с другите двама предложили на полицаите пари в евро и левове, за «да си затворят очите» и да ги пуснат да продължат пътя си.

Последвало задържането на тримата българи, срещу които са образувани полицейски производства, освен за каналджийство и за предлагане на подкуп на длъжностни лица. Чужденците са прегледани от лекар и са транспортирани в Дом за временно настаняване на чужденци.

Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай